Monday, January 17, 2011

Kaneelisaiakesed rosinatega

Noh nii, võtsin siis ennast jälle pisikeseks ajaks käsile ja panen mõne pisikese postituse:)
Pidasin ennast ükspäev nii tegijaks pagariks siis et võtsin kätte ja otsustasin teha pärmitaigna(jahu+sool+pärm+suhkur+margariin). See muidug kerkis nagu mingi topel-topelt:D Jahu sai veits vähe(otsa sai noh) ja sellest siis see pärm mõnuleski nii kiiresti ja kohevalt seal kausis. :D Miks tegija pagar, sest panin kõike silma järgi ja mitte midagi ei mõõtnud ega kaalunud. Ihihii... Mis  sellest siis sai edasi. Rullisin(õigemini pätserdasin, kuna jahu vähe ja tainas vedelavõitu)taigna mööda lauda laiali, siis määrisin võid peale ja raputasin suhkrukaneeli seguga üle. Ning veel rosinaid otsa. Siis rullisin kokku ja lõikasin nagu vorsti aga kordades paksemalt:D Edasi rändasid mu taignakesed küpsetuspaberiga kaetud plaadile ja seal määrisin ma nad üle muna ja vee seguga. Ahju 180kraadi ja mingi, kui pruuniks lähevad pealt. Nooh, mingi paar tundi kestsid nad pehmed aga edasi:D Ihhiii:D Läksid lindudele. Õnneks polnud neid palju:) Ja muideks, ega suhkur läheb kalliks, sai seda ka liiga vähe pandud:D Aga vaarikamoosiga läks hästi:) Niiet ei ole midagi vaja laia lehte mängida et oohh, mina tean kuidas teha. Kui ikka päris ammu tegelenud asjaga pole, ei tasu targutama hakata:D:D

No comments:

Post a Comment