Monday, January 17, 2011

Jogurtitort

Oii vat see õnnestus hästi. Kuigi väikesed viperdused käivad asja juurde, siis ikkagi üks parimaid.:)
Kuna sain oma kingituse juba varakult kätte pidin kohe ka katsetama. Mikser ja koogivorm.
Vahustasin siis 4muna, munavalge+2spl suhkurt ja munakollane+2spl suhkurt eraldi. Siis sõelusin munavalgele peale 4spl jahu ja valasin juurde munakollase. Pisut vanillisuhkut ka. Ja siis vaikselt segasin kokku ja koogivormi, mis oli seest vooderdatud küpsetuspaberiga. 180 kraadi u 30min. Tikuga siis kontrollida kas on keskelt tainas veel või mitte. Lasin kogu sellel biskviidil lõpuks jahtuda ja lõikasin pooleks. Panin pool biskviiti vormi tagasi ja niisutasin selle  piimaga. Viilutasin peale kiivi ja banaani viile. Ja siis panin teise poole biskviiti ka peale. Niisutasin sellegi piimaga. Teise kaussi olin pannud zelatiini külma vette lahustuma( ei tea kui palju panin, jälle umbes). Kui zelatiin oli oma  asjadega valmis, segasin kokku marjajogurtiga(vaarikas ja mustikas) ja valasin sinna vormi biskviidile peale. Valasin nii täis, et vormi äärest jääks umbes 1,5cm . Biskviidipõhi sai ka suhteliselt paks aga äärtest oli hästi palju ruumi, küpsetuspaberi  arvelt. Panin kogu selle asja külmikusse umbes tunniks ajaks. Siis võtsin välja ja valasin peale vaarikad. Ja kõige peale maasika tarretise.(maximast sain, hea ja odav, vaarika oma kahjuks ei olnud) Aga põhiline et kohe kõike korraga ei valaks. Mina valasin supilusika kaupa ja pool kogusest kui oli pandud, lasin sellel veel tarduda ja siis ülejäänud osa. Vot selline.






Ja siis need shokolaadi kaunistused...need saab teha nii et, sulatad shokolaadi ja valad tordipritsi, või kilekotti, või küpsetuspaberist tehtud torbikusse. Lõikad vajadusel pisikese otsa ära ja pritsid küpsetuspaberile kujukesi vastavalt soovile. Ja siis külmikusse. See saab väga ruttu valmis, niiet jah:)

No comments:

Post a Comment